Tizenharmadik idényének vág neki a Fehérvár

Tizenharmadik idényének vág neki a Fehérvár

Ezúttal is a rájátszásba kerülésért száll harcba a Hydro Fehérvár AV19 az osztrák jégkorongligában (EBEL), melyben a tizenharmadik szezonját kezdi meg pénteken.

A Fehérvár a legutóbbi kiírásban ötödször játszott negyeddöntőt, a legjobb négy közé azonban még egyszer sem jutott be. Ezúttal a címvédő Klagenfurt otthonában nyitja az idényt, melynek végén a lehető legmesszebb szeretne jutni a klub.

A székesfehérvári gárda – amelynek névadó szponzora a következő három évben a norvég székhelyű alumíniumipari cégcsoport lesz – felkészülése során nem csupán edzőmeccseket vívott, augusztus utolsó napján elhódította a magyar Szuperkupát, miután a Tüskecsarnokban 4-3-ra nyert az Erste Liga-győztes Ferencváros ellen.

Az EBEL-ben nyolc osztrák csapat és a Fehérvár mellett a cseh HC Orli Znojmo és az olasz HCB Südtirol Alperia szerepel. Az alapszakaszban minden együttesre negyven találkozó vár, majd azt követően a legjobb öt a felsőházban folytatja (az első három helyezett 4, 2, illetve 1 bónuszponttal), az alsóház hat csapata pedig a további három kiadó negyeddöntős helyért küzd meg, 8, 6, 4, 2, 1, illetve 0 bónuszponttal nekivágva a középszakasznak.
A negyeddöntőktől az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcok következnek.

Kapcsolódó cikkek