Közel volt a feljutáshoz az U20-as jégkorong-válogatott

Közel volt a feljutáshoz az U20-as jégkorong-válogatott

Az U20-as magyar jégkorong-válogatott közel volt feljutáshoz, ám végül nem tudta kiharcolni azt a lengyelországi Tychyben rendezett divízió I/B világbajnokságon.

Vas Márton vezetőedző együttese a japán (3-1), az ukrán (9-3) és az olasz (6-2) válogatott legyőzése után szerdán a hozzá hasonlóan százszázalékos szlovénokkal találkozott, és egy rendes játékidős siker – a házigazda elleni pénteki zárómérkőzéstől függetlenül – feljutást ért volna.

Bár két harmad után 4-1-es magyar előnnyel vonulhattak szünetre a csapatok, az AHL-es rutinnal rendelkező játékost is soraikban tudó szlovénok a rendes játékidőben egyenlítettek, a gól nélküli hosszabbítást követően pedig megnyerték a szétlövést.

A magyar válogatott pénteken 4-2-re kikapott a lengyelektől, a szlovénok viszont megnyerték saját találkozójukat, így ők jutottak a divízió I/A-ba. Ebben a korosztályban ez a világ legjobb 16 csapatát jelenti – az első vonalban tíz, a másodikban hat szerepel -, amely a felnőtteknél az elit, vagyis az A csoport szintjének felel meg.

A magyar együttes harmadikként zárta a vb-t, azonos pontszámmal az ezüstérmes lengyelekkel.

Kapcsolódó cikkek