Hágai teljesítményének megismétlésére készül a magyar csapat

Hágai teljesítményének megismétlésére készül a magyar csapat

Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya bízik benne, hogy csapata meg tudja ismételni kedden, hazai medencében az Európa-bajnok hollandok ellen idegenben nyújtott produkcióját.

A két csapat január 12-én, Hágában találkozott egymással, a hazaiak akkor a zárónegyedben négygólos hátrányból egyenlítettek, a magyarok azonban ötméteresekkel diadalmaskodtak.

“Biztos vagyok benne, hogy nehezebb dolgunk lesz, mint egy hónapja Hágában, ahol három negyeden keresztül egyértelműen felülmúltuk ellenfelünket. Még egyszer nem engedhetik meg maguknak, hogy úgy játszanak, ugyanakkor én bízom benne, hogy mi képesek leszünk megismételni a mérkőzés nagy részében nyújtott produkciót”

– nyilatkozta a nemzeti csapat hétfői sajtónyilvános edzését követően Bíró Attila. A szakember leszögezte, szeretnének ezúttal a rendes játékidőben nyerni, ugyanakkor megjegyezte, nem szabad elfelejteni, hogy az Európa-bajnokkal játszik a csapata.

“Sokat segíthet célunk elérésében a telt ház, illetve hűséges szurkolótáborunk buzdítása”

– tette hozzá.

A találkozót kedden 18.30-tól rendezik a BVSC Uszodában.

A szövetségi kapitány reagált arra is, hogy a hétvégén a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA megváltoztatta a nyári, kvangdzsui, olimpiai kvalifikációs világbajnokság sorsolásának kalapjait, ami azzal járt, hogy a magyarok a második helyett csak a harmadikba kerültek.

“Magunk is meglepődtünk, hogy szombaton egy újabb verzió látott napvilágot, az információk szerint ez a végleges. A harmadik kalappal kapcsolatban azt tudom mondani, nem feltétlen rossz, ha valaki erős csoportba kerül, hiszen a nagy dolgok a kieséses szakaszban dőlnek el. Meg kell várni a sorsolást, és majd utána látjuk pontosan, mire számíthatunk. Mindenesetre cseppet sem aggódunk az új besorolás miatt”

– mondta.

A világligában a magyar válogatott már biztos továbbjutó, azaz ott lesz az Európa Kupa hatos döntőjében. Azt a tornát március 28. és 31. között rendezik Torinóban. Onnan az első három jut a világliga júniusi szuperdöntőjébe, melynek Budapest ad majd otthont, így azon a magyar válogatott automatikus résztvevő. A nyári tornának a győztese szerez elsőként kvótát a 2020-as tokiói olimpiára.

A B csoport állása:
1. Olaszország 12,
2. Magyarország 8,
3. Hollandia 4,
4. Franciaország 0

A magyar női válogatott kerete:

kapusok:
Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Honvéd), Tóth Eszter (BVSC)

mezőnyjátékosok:
Csabai Dóra (FTC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros)

A magyarok további programja:

február 12.: Magyarország-Hollandia
március 5.: Magyarország-Olaszország

Kapcsolódó cikkek