Bíró Attila keretet hirdetett

Bíró Attila keretet hirdetett

A magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette a januári, budapesti Európa-bajnokságra készülő 19 tagú keretét.

A magyar szövetség oldalán hétfőn megjelent névsorból kerül majd ki az a 13 játékos, aki ott lehet a Duna Arénában a január 12. és 26. közötti kontinensviadalon.

“Azt a tizenkilenc játékost hívtam meg, akinek reális esélye van bekerülni az Európa-bajnoki tizenhármas csapatba. Sok vízi edzés és kondicionális tréning szerepel a programban, mindent megcsinálunk, ami ebbe a három hétbe belefér”

– fogalmazott a szakember.

A keret kedden, napi két edzéssel kezdi meg a közös munkát. A szövetségi kapitány hozzátette, az ünnepek “kivonásával” minden idők legrövidebb felkészülése vár az együttesre. Öt hivatalos mérkőzést játszanak az Eb-rajtig: Oroszországban és Görögországban világliga-összecsapás vár rájuk, január elején pedig Dunaújvárosban szerepelnek egy nemzetközi tornán.

A magyar válogatott bő kerete:

kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Eger)
mezőnyjátékosok: Antal Dóra (UVSE), Csabai Dóra (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (FTC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros)

A válogatott decemberi-januári programja:
december 17.: Oroszország-Magyarország – világliga-selejtező
december 23.: Görögország-Magyarország – világliga-selejtező
január 4-6.: felkészülési torna, Dunaújváros (Magyarország, Görögország, Franciaország, Kína)

Kapcsolódó cikkek