illusztráció, fotó: pixabay.com

Vitorlázó lehet a MOB elnöke

Vitorlázó lehet a MOB elnöke

Hajdu Balázs olimpikon vitorlázó indul a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöki posztjáért.

Az ügyvédként dolgozó Hajdú Balázs a döntés bejelentésekor elmondta, mivel a MOB a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) egyetlen hazai partnere, sok olyan lehetősége van, ami jelenleg nincs kihasználva.

“Én ebben tudok segíteni, mert a mediáció, az érdekegyeztetés úgymond a véremben van. Szeretném szakmailag elsimítani a ráncokat, és javaslom, használjuk ki, amit a MOB tudhatna”

– nyilatkozott a 2000-es sydneyi és a 2004-es athéni játékokon indult vitorlázó, akinek van sportdiplomáciai tapasztalata is, mivel 2005-től a Nemzetközi Finndingi Szövetség elnöke. Kiemelte, hogy más nemzeti bizottságok nagyon erősek ezen a téren, példaként említve a cseheket, akik egy remek programot raktak össze, a NOB pedig örömmel fogadja az ilyen aktivitást, és ad “pénzt, paripát”.

“A MOB csiszolatlan gyémánt, amely mindig is érték marad, de ha megcsiszolgatjuk egy-két oldalát, akkor szebben ragyog”

– fogalmazott a 46 éves Hajdu Balázs, aki mellett Gyulay Zsolt tekinthető jelenleg elnökjelöltnek. A kétszeres olimpiai bajnok kajakos múlt csütörtökön, a Nemzeti Sportnak jelentette be, hogy indul a posztért. Szerdáig lehet kandidálni, az elnökválasztó közgyűlésre pedig január 29-én kerül sor.

Kulcsár Krisztián MOB-elnök a december 30-i közgyűlés keretében maga ellen kezdeményezett bizalmatlansági szavazás elvesztését követően mondott le január 31-i hatállyal.

Kapcsolódó cikkek