Pónya Sára bízik benne, hogy a maximumot tudja nyújtani

Pónya Sára bízik benne, hogy a maximumot tudja nyújtani

A sífutó az elmúlt öt hónap nehézségei miatt nem tűzött ki maga elé eredményre vonatkozó célt, és csak abban bízik, hogy állapotához képest a maximumot tudja nyújtani csütörtökön a klasszikus stílusú 10 kilométeren a pekingi olimpián. A versenynapon ő lesz az egyetlen magyar olimpikon.

A Honvéd Zalka SE versenyzője csak ebben az egy számban indul, de amint fogalmazott, állóképessége “nem túl fényes”.

“Az egész szezonom úgy kezdődött, hogy szeptember 14-én megműtötték a térdemet, így egy fontos szakasz kiesett a felkészülésből. Aztán jöhetett a rehabilitáció, és sikerült úgy utolérnem magam, hogy versenyezhettem már, és kiharcoltam a kvótát, majd január elején volt az utolsó versenyem. Ezzel azonban még nem voltam túl a nehézségeken, mert az elutazás előtt koronavírusos lettem, így megint várnom kellett. Hó nélkül telt el tíz kemény nap. Így aztán csak szombat este érkeztem ki az olimpiára”

– mondta Pónya.

“Volt időm edzeni, kimenni a pályára. Remélem, becsülettel végigversenyzem a távot, és meglátjuk, ez mire lesz elegendő. Nem volt egyszerű az elmúlt öt hónap, de minden akadályt leküzdöttem, ami mentálisan megerősített. A tíznapos hó nélküli edzés miatt ismét kicsit érzem a térdem, de talán a versenyen nem fog zavarni.”

Hangsúlyozta, úgy szeretne célba érni, hogy egyetlen tízedmásodpercet sem hagy kinn a pályán.

“Nem helyezésben és nem időben gondolkodom. Számomra a legfontosabb, hogy magamhoz képest a maximumot nyújtsam”

– tette hozzá.

Jelezte, orosz vaxmestere lesz, és sikerült olyan kenést találni, amivel rendesen tud haladni, nem tapad túlságosan a léce, és ezáltal nincs túlterhelve a fájós térde.

A Pekingtől közel 200 kilométerre fekvő csangcsiakoui zónában található Nemzeti Sífutó Központban a női klasszikus stílusú 10 kilométer magyar idő szerint csütörtök 8.00 órakor kezdődik.

Kapcsolódó cikkek