Liu Shaolin Sándor a rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokság 1500 méteres selejtõzében Szófiában 2019. március 8-án, fotó: Illyés Tibor/MTI (archív)

Már készülnek a korcsolyázók

Már készülnek a korcsolyázók

Hétfőn elkezdte a felkészülést a jövő februári, pekingi téli olimpiára a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott.

A sportági szövetség honlapjának beszámolója szerint a férfi váltóban címvédő nemzeti csapat tagjai egy hónapot pihenhettek a márciusi országos bajnokság után, két hete már elkezdték az egyéni edzéseket.

“Az előző szezon végén a srácok futottak egy válogatót is, ennek eredményeként némiképp szűkítettük az olimpiai keretet: a munkát tizennyolc versenyzővel, hét lánnyal és tizenegy fiúval kezdjük meg”

– fogalmazott Bánhidi Ákos vezetőedző és csapatmenedzser, majd hozzátette, a felkészülés a szokásos módon, vagyis diagnosztikai mérésekkel és alapozó edzésekkel kezdődött.

A magyar short trackesek a március eleji világbajnokságon minden idők legeredményesebb szereplésével hat éremmel, köztük három arannyal zártak.

Az olimpiai bajnok férfi váltó ezüstérmes lett, egyéniben Liu Shaoang 500 méteren és összetettben diadalmaskodott, továbbá 1000 méteren ezüstérmesként zárt, míg bátyja, Liu Shaolin Sándor az 1000 méter aranyérme mellé összetettben második lett.

Kapcsolódó cikkek