fotó: pixabay.com

Már biztosan érmes a Szudi-Pergel vegyes páros

Már biztosan érmes a Szudi-Pergel vegyes páros

Szudi Ádám és Pergel Szandra duója bejutott az elődöntőbe, így már biztosan érmet szerez az új olimpiai számban, vegyes párosban a budapesti BOK Csarnokban zajló asztalitenisz World Tour-versenyen.

A magyarok ellenfele az a francia Tristan Flore, Laura Gasnier kettős volt pénteken délelőtt, amely a selejtezőből érkezve a főtábla csütörtöki nyitófordulójában az első helyen kiemelt hongkongi Vong Csun-ting, Tu Hoj-kem kettőst búcsúztatta, azaz már három győztes meccsen volt túl. A találkozót a magyarok kezdték jobban, az első szettet simán, a másodikat pedig már nagyobb csatában nyerték, így egy játszmára kerültek a továbbjutástól. A francia páros a harmadik felvonásban meg tudott újulni, ráadásul Szudi és Pergel is többet hibázott ebben a szakaszban, így összejött a szépítés a riválisnak, amely a negyedik szettben is nagy küzdelemre késztette a hazai duót. Hat-négyes magyar vezetésnél időt kértek Flore-ék, és ez használt is, egyenlítettek, majd 8-8-ig fej fej mellett haladtak a felek. Ekkor két magyar pont következett, ezzel együtt két meccslabdához jutottak Pergelék, és már az elsőt kihasználva megnyerték a mérkőzést.
A következő körben, a fináléba kerülésért egy orosz vagy tajvani páros lesz az ellenfél 17.10 órától.

“Nagyon örülünk ennek a sikernek, nem gondoltuk volna, hogy így sikerül ez a verseny”

– mondta a 30 éves Pergel Szandra, a Budaörs válogatott játékosa.

“Hasonló a játékstílusunk, mindketten ügyesek vagyunk az asztal fölött, talán ez a párosunk titka”

– folytatta a Németországban légióskodó, 22 éves Szudi.

“A mostani meccsen annak köszönhettük a győzelmet, hogy a franciák nem tudták kihasználni az erősségeiket, végig mi irányítottunk. Még nem tudjuk, kivel játsszuk az elődöntőt, de ott is nyerni akarunk”

– tette hozzá.

Délelőtt még egy magyar érdekeltségű párosért szurkolhat a BOK Csarnok közönsége, Póta Georgina és a svéd Matilda Ekholm 11.40-től a második helyen kiemelt hongkongi Tu Hoj-kem, Li Ho-csing kettőssel küzd meg a női párosok negyeddöntőjében. A vasárnapig tartó budapesti viadalon négy kontinens 51 országának csaknem 400 versenyzője lépett, illetve lép asztalhoz, az összdíjazás 170 ezer dollár (47,6 millió forint). A döntőket szombaton és vasárnap rendezik.

Eredmény:

vegyes páros, negyeddöntő:

Szudi Ádám, Pergel Szandra – Tristan Flore, Laura Gasnier (francia) 3-1 (5, 9, -6,  8)

később:

női páros, negyeddöntő:

Póta Georgina, Matilda Ekholm (magyar, svéd, 6.) – Tu Hoj-kem, Li Ho-csing (hongkongi, 2.) 11.40

Kapcsolódó cikkek