Babos Tímea

Jó esélye van arra, hogy megvédje a címét párosban a teniszező

Jó esélye van arra, hogy megvédje a címét párosban a teniszező

A Babos Tímea, Kristina Mladenovic páros bejutott a vasárnapi döntőbe a sencseni tenisz WTA-világbajnokságon.

A magyar, francia duóra – amely veretlenül nyerte meg csoportját – a szombati elődöntőben a Samantha Stosur, Csang Suaj ausztrál, kínai páros várt. Az ellenfél 6:1, 2:0-ra elhúzott, ám Babosék összeszedték magukat, és remek játékkal egyenlítettek. A tíz nyert pontig tartó döntő rövidítésben Stosur és Csang 8-6-ra vezetett, de a címvédő duó fordított, és 1 óra 29 perc alatt győzött.

A 26 éves Babos sorozatban harmadszor jutott be a világbajnokság páros fináléjába, ez legutóbb a dél-afrikai/amerikai Liezel Hubernek sikerült 2007 és 2009 között.

A soproni teniszező 2017-ben a cseh Andrea Hlavackova, tavaly pedig Mladenovic oldalán diadalmaskodott az akkor még Szingapúrban rendezett vb-n. Idén a döntőben az Anna-Lena Grönefeld, Demi Schuurs német, holland vagy a Hszie Szu-vej, Barbora Strycova tajvani, cseh duó áll a háló túloldalán. Előbbieket a csoportkörben 7:5, 6:2-re verték, utóbbi duó a wimbledoni Grand Slam-torna címvédője.

Eredmény:
páros, elődöntő:

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 3.) – Samantha Stosur, Csang Suaj (ausztrál, kínai, 7.) 1:6, 6:4, 10-8

Kapcsolódó cikkek