Ingyenes Bringa Weekend Budapesten

Ingyenes Bringa Weekend Budapesten

biciklis családKerékpár szépségverseny, bringa árverés, családi biciklitúra, extrém bemutatók és koncertek várják a hétvégén a Bringa Weekend látogatóit Budapesten.

A péntektől vasárnapig tartó rendezvényre különleges kerékpárszobrok hívják fel a figyelmet a Nyugati térnél lévő bevásárlóközpontban: a Millennium udvarában állítják ki azt a húsz kerékpárt, amelyekre a szépségversenyre interneten szavazók közül a legtöbben voksoltak. Hat felajánlott kerékpár árverés keretében találhat új gazdára.

Péntek délután indul a Visegrádi Négyek kezdeményezésére létrejött V4 kerékpárverseny, de egy-egy húsz kilométeres kerekezésen bárki részt vehet szombat és vasárnap délelőtt. A kerekezők a Római partra tekernek ki. A bringa szépségversenyre, a jótékonysági bringa árverésre, valamint a családi bicikli túrára már elindult a regisztráció a www.westendtekerem.hu oldalon – olvasható a szervezők által az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Ezeken kívül számos programon vehetnek részt a bringások és a sport iránt érdeklődők. A gyerek KRESZ-pályán a kicsik megtanulhatják a biztonságos bringázás szabályait. Az egyedi kerékpárok tanpályáján olyan bicikliket próbálhatnak ki a látogatók, amelyek ma már a technika csodáinak számítanak. Akrobatikus elemekkel tarkított bemutatót tart többek között Kun Ádám BMX világbajnok és Hegedűs László, a szakág magyarországi klasszisa is.
A jó hangulatról élő koncertek és a divatbemutatók gondoskodnak.  Az ingyenes fesztivál részletei megtalálhatók a www.westendtekerem.hu internetes oldalon.

Kapcsolódó cikkek