forrás: pixabay.com

Fölényes győzelmet arattak a magyar férfi kardozók

Fölényes győzelmet arattak a magyar férfi kardozók

Női tőrözőinkhez hasonlóan férfi kardozóinknak sem okozott gondot legyőzni az ellenfelüket a szerdai csapatversenyük nyolcaddöntőjében a krakkói központú Európa Játékokon.

A negyeddöntőbe jutásért az azeriekkel mérkőztek meg és bár az első kör asszói még viszonylag szorosan alakultak, folyamatosan nőtt a különbség, ami a végére húsztusnyi lett. Szatmári András plusz nyolcas, Gémesi Csanád plusz hetes, az egyéniben bronzérmes Szilágyi Áron pedig plusz ötös találati mutatóval zárt. Decsi Tamás nem vívott.

A magyarok a nyolc között a georgiaiakkal vagy a törökökkel csapnak majd össze 12.20 órától.

A vívás csapatversenyei Európa-bajnoki érmekért, helyezésekért is zajlanak, illetve az olimpiai kvalifikációs sorozatba is beleszámítanak az eredmények. A csapatküzdelmek minden szakág számára fontosabbak az egyénieknél, mivel csapatkvóta megszerzése esetén – ez jövő év áprilisában derül ki – az együttesek tagjai automatikusan indulhatnak egyéniben is Párizsban. Amennyiben viszont egy válogatott lemarad a játékokról, egyéniben legfeljebb egy vívó lehet ott az adott szakág olimpiai mezőnyében.

Eredmény:

a 16 között:

Magyarország-Azerbajdzsán 45-25

Kapcsolódó cikkek