illusztráció, fotó: pixabay.com

Ezzel készülnek az Eb-re a tornászok

Ezzel készülnek az Eb-re a tornászok

A hazai tornászok számára a Tornacsarnokban hétvégén sorra kerülő szerenkénti országos bajnokság lesz a legfőbb felkészülési állomás az áprilisi, bázeli Európa-bajnokságra.

Erről Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség főtitkára beszélt csütörtökön az M4 Sport Sporthíradó című műsorában, kiemelve, hogy az összes nemzetközi viadalt törölték a decemberi, törökországi kontinensviadal után.

“Reméljük, hogy májusban, júniusban már rendeznek majd világkupaversenyeket, de most az Eb a legfontosabb, erre készülnek a sportolóink a hétvégi, szerenkénti ob-val”

– fogalmazott.

Mint mondta, a járvány miatt sok mindent meg kellett változtatniuk a lebonyolítást illetően, s természetesen zárt kapuk mögött zajlanak majd a küzdelmek, a versenyzőket próbálják “burokban tartani”. Egy-két kivételtől eltekintve mindenki ott lesz a rajtnál. Ami a svájci Eb-t illeti, Altorjai szerint a válogatott a decemberi sikerek után nagy erkölcsi plusszal indul majd, de azt egyelőre nem tudják, hogy ezúttal mekkora lesz a mezőny. Azt mondta, feltételezhetően kicsivel többen lesznek, mint Mersinben, de a magyarok ezúttal az olimpiai kvalifikációra fókuszálnak, illetve a már biztos induló Kovács Zsófiának felkészülési állomás lesz az Eb az ötkarikás játékokra.

Altorjai Sándor arról is beszélt, hogy a közelmúltban visszavonult, olimpiai bajnok Berki Krisztián megkezdte a munkát a szövetség sportigazgatójaként, jellemzése szerint ugyanolyan hozzáállással, mint ahogyan sportolóként dolgozott.

A volt klasszis versenyző jelenleg ismerkedik a szövetség működésével, s a nyolc szakág ügyeivel.

Kapcsolódó cikkek