Egy ferencvárosi lett Európa legjobbja

Egy ferencvárosi lett Európa legjobbja

Klujber Katrint, a Ferencváros 19 éves jobbátlövőjét választotta február legjobb női játékosának az Európai Kézilabda Szövetség (EHF).

A szervezet honlapja kiemeli, a junior világbajnok Klujber az előző hónapban négy Bajnokok Ligája-mérkőzésen 29 gólt szerzett, és bekerült Kim Rasmussen szövetségi kapitány csütörtökön kihirdetett válogatott keretébe is.

“Nagy megtiszteltetés ez a díj, még nem is nagyon hiszem el hogy kiérdemeltem. Biztos vagyok benne, hogy a következő napokban sokan fognak gratulálni, de én már a következő feladatokra koncentrálok”

– nyilatkozta Klujber az EHF-nek. Hozzátette: minden mérkőzésen a győzelem a céljuk a Fradival, a válogatottal pedig a 2020-as tokiói olimpiára való kijutás lebeg a szemük előtt.

Klujber a Ferencvárosba szerződése előtt, 2016-ban a Dunaújvárossal EHF Kupát nyert.

Az EHF februári legjobbjai között még három, magyar klubban játszó kézilabdázó kapott helyet: a nőknél a Győr holland idegenlégiósa, Nycke Groot a második, míg a Siófokkal az EHF Kupában menetelő Mireya González az ötödik helyre került. A férfiaknál a veszprémi Kentin Mahe a képzeletbeli dobogó alsó fokát foglalja el a februári ranglistán.

Kapcsolódó cikkek