forrás: pixabay.com

Budapest lesz Európa kardközpontja

Budapest lesz Európa kardközpontja

Ötoldalú megállapodást írt alá az Európai Vívó Szövetséggel Csampa Zsolt, a magyar sportági szövetség (MVSZ) elnöke, az együttműködés értelmében Budapest lesz a jövőben Európa kardközpontja.
Az eseményen ott volt Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is – számolt be róla a hazai szövetség honlapja.

Párizsban – a hét végi női és férfi tőr világkupa helyszínén – gyűlt össze a vívóvilág európai részének vezetősége. Giorgio Scarso, az Európai Vívó Szövetség közelmúltban megválasztott elnökének kezdeményezésére a szakemberek kidolgoztak egy olyan munkaprogramot, amely többek között arról szól, hogy az európai nemzetek előrébb lépjenek az edzőképzésben, közös edzőtáborok szervezésében, valamint a kontinens egységes nemzetközi képviseletében. Ebben a főszerepet három, a sportágban nagy hagyományokkal rendelkező ország, Magyarország, Franciaország és Olaszország vállalja majd, de Spanyolország is részt vesz a tervek megvalósításában.

“Szövetségünk vállalta azt, hogy a jövőben otthont ad a kardvívás nemzetközi edzőképzésének”

– nyilatkozott a hunfencing.hu oldalnak Csampa Zsolt.

“Az erről szóló megállapodást az európai konföderáció mellett a további három nemzet képviselője írta alá, ugyanakkor a terv a projekt kiszélesítése az egész kontinensre. Vállaltuk továbbá azt, hogy az ezzel kapcsolatos szakmai, szervezési és adminisztrációs feladatokat is megoldjuk, szép és hasznos munka elé nézünk legtradicionálisabb fegyvernemünk képviseletében. A Magyar Vívó Szövetség meghívását köszönettel fogadtam, és remek kezdeményezésnek tartom legeredményesebb olimpiai sportágunk újabb szerepvállalását”

– nyilatkozott a szövetség honlapjának Gyulay Zsolt.

“Ráadásul igen magas rangú kollégákkal találkoztam és beszélgettem, ugyanis itt volt az olasz sportminiszter és a Francia Olimpiai Bizottság elnöke egyaránt. Természetesen a párizsi olimpia is szóba került az egyeztetéseknél. Ugyancsak ezzel kapcsolatosan napközben tudtam találkozni Habsburg Györggyel, hazánk franciaországi nagykövetével, úgyhogy igazán sűrű napot zárunk”

– tette hozzá

Kapcsolódó cikkek