versenyző nyújtógyakorlata előtt a tornászok országos bajnokságán a szerenkénti döntőkben a budapesti Központi Tornacsarnokban 2022. július 10-én, fotó: Kovács Anikó/MTI

Bácskay Csenge: szeretném kihozni magamból a maximumot

Bácskay Csenge: szeretném kihozni magamból a maximumot

A magyar reménység az Egyesült Államokban, Nebraskában készül a nyári olimpirára. A tornász az antwerpeni világbajnokságon szerzett olimpiai kvótát, azóta a tanulás mellett minden gondolatát az idei ötkarikás játékokra való felkészülés irányítja.

“Szeretném saját magamból kihozni a maximumot, és megcsinálni azt, amit tudok, közben átélni minden egyes pillanatot. Az egyetemi szezonnak április elején lesz vége, addig minden hétvégén máshol versenyzünk. Úgy érzem, hogy jó formában vagyok”

– idézte a magyar szövetség hírlevele Bácskayt, aki azt mondta, ráérzett az egyetemi versenyzés ízére.

 “Nagyon szeretek itt lenni, és hiszem, hogy ez a lelkesedés az olimpia végéig biztosan kitart nálam. Bár most is elégedett vagyok a mentális állapotommal, szeretnék fejben még erősebben nekiállni ennek a hosszú és egyben nehéz, de felejthetetlen útnak”

– fogalmazott a tornász, aki a Nebraskai Egyetem hallgatója.

Bácskay Csengén kívül a tornászoknál Czifra Bettina Lili szerzett kvótát a nőknél, és Magyarországnak van egy nem névre szóló indulási joga is, a férfiaknál pedig Mészáros Krisztofer harcolta ki az antwerpeni vb-n, hogy ott legyen a párizsi olimpián.

Kapcsolódó cikkek