kerékpár (illusztráció), forrás: pixabay.com

A Polti Kometa is ott lehet az olasz körversenyen

A Polti Kometa is ott lehet az olasz körversenyen

A Fetter Eriket foglalkoztató Polti Kometa szabadkártyát kapott a májusi Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyre.

A cyclingnews szakportál keddi beszámolója szerint a másodvonalat jelentő Pro Teamek két legjobbja, az Israel-Premier Tech és a Lotto-Dstny automatikusan indulhatna, utóbbi azonban az elmúlt esztendőhöz hasonlóan nem él a szereplés lehetőségével. Ennek nyomán két olasz csapat, a Polti Kometa és a VF Group-Bardiani CSF-Faizané mellett a háromhetes viadalokon bemutatkozó svájci Tudor kapott szabadkártyát.

A kaposvári székhelyű húsipari cég révén magyar névadó társszponzorral rendelkező, olasz bejegyzésű Polti Kometa sorozatban negyedszer vehet részt az olasz körversenyen.

A korábbi három alkalommal kivétel nélkül volt magyar bringás az Alberto Contador és Ivan Basso nevével fémjelzett csapatban: 2021-ben az azóta távozott Dina Márton, az elmúlt két esztendőben pedig Fetter Erik szerepelt. A sportmenedzserként tevékenykedő Basso az istálló közleményében kiemelte: a Giro központi helyet foglal el a Polti Kometa szezonjában.
A Giro május 4-én Torinóból rajtol és 26-án Rómában zárul.

Kapcsolódó cikkek