Loic Nego, Boban Nikolov és Huszti Szabolcs (b-j) a Vidi FC játékosai, miután csapatuk a labdarúgó Európa-liga L csoportjában a görög PAOK ellen játszott mérkõzésen 1-0-ra gyõzött Budapesten, a Groupama Arénában 2018. november 8-án, fotó: Illyés Tibor/MTI

Újra Vidi-Ferencváros rangadó

Újra Vidi-Ferencváros rangadó

Kedden és szerdán rendezik a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóit: a négy mérkőzés közül kiemelkedik a bajnokságban címvédő MOL Vidi FC és a listavezető Ferencváros összecsapása.

A fehérváriak az első mérkőzésen 2-1-re nyertek a Groupama Arénában, ezzel megszakították a zöld-fehérek 30 mérkőzésből álló hazai veretlenségi sorozatát. Ezt megelőzően legutóbb 2017. július 13-án az Európa-ligában a dán Midtjylland győzött az Üllői úton.
A bajnokságban nyolc pont választja el a magyar futball jelenlegi két meghatározó csapatát, ugyanakkor az idegenbeli siker miatt a kupában a fehérváriaknak van több esélyük továbbjutni.

A másik negyeddöntős élvonalbeli párharc is izgalmasnak ígérkezik, mivel a Debrecen hazai pályán csak minimális előnyt tudott kiharcolni a Mezőkövesddel szemben.

A Budapest Honvéd számára papírformának ígérkezik a visszavágó a másodosztályú Budaörs elleni párharcban, miután az első mérkőzést idegenben hozta, ugyanakkor az NB II hatodik helyén álló Soroksár akár meglepetést is okozhat, mivel a Puskás Akadémia elleni első felvonásban 1-1-es döntetlent ért el Felcsúton.

Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágók:
kedd:

Mezőkövesd Zsóry FC-Debreceni VSC 20.00 (az első mérkőzésen: 0-1)

szerda:

Soroksár SC (NB II)-Puskás Akadémia 15.30 (1-1)
MOL Vidi FC-Ferencváros 18.00 (2-1)
Budapest Honvéd-Budaörsi SC (NB II) 18.00 (2-1)

Kapcsolódó cikkek