illusztráció

Sorozatokat szakított meg sikerével a Paks

Sorozatokat szakított meg sikerével a Paks

A Paks hazai pályán 4-1-re nyert a Puskás Akadémia ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójának szombati játéknapján.

Bognár György együttese elsősorban az első félidőben mutatott remek játékának köszönhetően megszakította saját öt találkozón át tartó nyeretlenségi szériáját, illetve a felcsútiak ugyancsak ötmeccses győzelmi sorozatát, valamint idegenbeli veretlenségét.

OTP Bank Liga, 13. forduló:

Paksi FC-Puskás Akadémia FC 4-1 (3-0)

Paks, 1019 néző, v.: Karakó
gólszerzők: Ádám (8.), Böde (26.), Bognár (45+1.), Sajbán (90.) illetve Corbu (86.)
sárga lap: Medgyes (53.), Szélpál (58.), Windecker (67.)

Paksi FC:
Rácz – Szabó J., Szélpál, Kinyik – Medgyes, Balogh (Papp K., a szünetben), Bognár, Windecker, Sajbán – Ádám (Lenzsér, 77.), Böde (Nagy R., 88.)

Puskás Akadémia FC:
Markek – Szolnoki, Stronati, Spandler, Nagy Zs. – Plsek, van Nieff – Komáromi (Corbu, 59.), Baluta (Csirmaz, a szünetben), Gera D. – Kozák

A Paks lendületes támadójátékának és kiváló helyzetkihasználásának köszönhetően gyakorlatilag a szünetre eldöntötte a három pont sorsát.

A három hazai találat közül különösképpen a második volt szemet gyönyörködtető, a 35 éves Böde Pelének, a brazilok legendájának az 1958-as világbajnokságon a svédek ellen szerzett klasszikus esernyőcseles kapásgólját “koppintotta” le. A szünet után közel sem volt már olyan átütő a hazaiak játéka, igaz, a felcsútiakat csak a kapufa mentette meg a negyedik bekapott góltól.

A Puskás Akadémia a hajrában támadott, először ugyan a VAR-rendszer még megfosztotta a szépítéstől, a 86. percben azonban már összejött a becsületgól az együttesnek.

A végeredményt Sajbán állította be a 90. percben.

Kapcsolódó cikkek