Siklósi Gergely, miután gyõzött az orosz Szergej Bida ellen a vívó-világbajnokság férfi párbajtõr versenyének döntõjében a budapesti BOK Csarnokban 2019. július 19-én, fotó: Czagány Balázs/MTI

Siklósi Gergelynek már elege van a pihenésből

Siklósi Gergelynek már elege van a pihenésből

A korlátozások és az olimpia elhalasztása jól jött a férfi párbajtőr világbajnokának, Siklósi Gergelynek, aki viszont mostanra már kipihente magát és vívni szeretne.

A tavalyi budapesti vb-n aranyérmes sportoló kevéssel a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedéseket követően elmondta, hogy fáradtsággal és sérüléssel is küzdött idén, ezért örült, hogy a jövő évre tolták a tokiói játékokat, szerdán viszont már arról beszélt az M1 aktuális csatornán, hogy sikerült kipihennie magát és jó úton van afelé, hogy néhány hónap múlva ismét csúcsformába kerüljön.

A 22 éves párbajtőrözőnek az elmúlt hetekben egyre jobban kezdett hiányozni a vívás, az edzések, szavai szerint kezdett egy kicsit megőrülni. Mostanában már hetente kétszer végez másfélórás erősítő tréningeket az edzőteremben, amiket egyre nagyobb elánnal csinál végig.

Siklósi egyéniben szinte biztosan ott lehetne a játékokon, ám számára most az elsődleges cél, hogy a csapattal együtt jusson ki Tokióba. Egyetlen verseny, a Buenos Aires-i világkupa van már csak hátra a kvalifikációs sorozatból, és jelenleg az oroszokat megelőzve kijutó helyen áll a válogatott, amelytől szerinte a kvótaszerzés nem bravúrnak, hanem jól megérdemelt sikernek számítana. Mint mondta, a csapat megdolgozott azért, hogy ott lehessen az olimpián, tavaly bronzérmes volt az Európa-bajnokságon, ahol az elődöntőt csak egyetlen tussal bukta el, míg januárban megnyerte a heidenheimi vk-t.

Kapcsolódó cikkek