Ő vezeti a karatésokat az olimpiáig

Ő vezeti a karatésokat az olimpiáig

A Magyar Karate Szakszövetség (MKSZ) elnöksége Hecker Balázst bízta meg a felnőtt válogatott edzői teendőinek ellátásával. A korábbi sikeres versenyző megbízatása a sportág olimpiai bemutatkozásáig, a 2020-as tokiói nyári ötkarikás játékokig szól.

Az MKSZ keddi tájékoztatása alapján az elnökség döntése értelmében a jövőben – az eddigi csapatmunka helyett – egyszemélyi vezetője, egyben felelőse lesz a válogatottaknak. A korosztályos csapat élére Fischer Mihály került.

Az MKSZ emlékeztet, hogy Hecker Balázs a 1980-as évek második és az 1990-es évek első felében az elsőszámú magyar versenyzőnek számított, pályafutása során Európa-bajnokságon és világkupán is ért el harmadik helyezést. Klubedzőként jelenleg többek között a világbajnoki ezüstérmes, Eb-bronzérmes Tadissi Martial edzéseit irányítja.

Az újonnan kinevezett szakvezetők a válogatottak melletti munkájukkal párhuzamosan folytatják vezetőedzői tevékenységüket egyesületük – Hecker Balázs az UTE, Fischer Mihály pedig az MTK – kötelékében.

Kapcsolódó cikkek