forrás: pixabay.com

Megvan az MTK új vezetőedzője

Megvan az MTK új vezetőedzője

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában szereplő MTK Budapest vezetősége közös megegyezéssel szerződést bontott Bognár György szakmai igazgatóval, és Horváth Dávidot nevezte ki a csapat vezetőedzőjének.

A budapesti klub honlapjának vasárnapi közleménye kiemeli, hogy a legutóbbi hat forduló eredménye alapján az MTK az NB II 20., vagyis utolsó helyén állna, a megszerezhető 18 pontból mindössze kettőt gyűjtött be. Emiatt az MTK 13 fordulót követően nyolcpontos hátrányban van az első helytől és hatra a még feljutást érő második helytől.

“A szezonkezdet előtt világosság tettük, hogy az MTK-nak az első osztályban van a helye, az azonnali visszajutás a minimumcél, ebben nem kötünk kompromisszumot. A jelenlegi szakmai stábbal sajnos a bajnokság egyharmadát követően már nem látjuk biztosítottnak a célunk elérését, ezért a váltás mellett döntöttünk”

– indokolta Selei András klubigazgató a változtatást.

Az újonnan kinevezett vezetőedző, Horváth Dávid a jelenlegi szezonban az MTK Budapest második csapatát irányította, valamint az ifjúsági Bajnokok Ligájában ő vezette az MTK U19-es csapatát, melynek vezetőedzőjeként egymás után kétszer nyerte meg a hazai bajnokságot. Horváth az előző szezon utolsó négy NB I-es mérkőzésén irányította az MTK-t, ezeken 10 pontot szerezett a csapat, az utolsó pillanatig életben tartva a bennmaradási reményeket. Az MTK Budapest vasárnap Soroksáron játszik NB II-es bajnokit.

Kapcsolódó cikkek