Carin Strömberg, a dán Viborg játékosa (b) és a siófoki Estelle Nze Minko a nõi EHF Kupa elõdöntõjében játszott Siófok KC - Viborg HK mérkõzésen a siófoki Kiss Szilárd Sportcsarnokban 2019. április 6-án, fotó: Bodnár Boglárka/MTI

Négygólos siófoki előny az elődöntőben

Négygólos siófoki előny az elődöntőben

A Siófok KC házigazdaként 28-24-re legyőzte a dán Viborg csapatát a női kézilabda EHF Kupa elődöntőjének első mérkőzésén.

Eredmény, elődöntő:

Siófok KC-Viborg HK (dán) 28-24 (15-12)

a legeredményesebb játékosok:
Kobetic 7, González Álvarez 6, Nze Minko 5, illetve Högdahl 6, Strömberg 5, Haugsted 3

Eleinte a vendégcsapat volt előnyben, de a Siófok gyorsan átvette a vezetést, és dán kapusa, Silje Solberg remek teljesítményének köszönhetően fordított.

A második félidő elején jobban védekezett a Siófok, és mivel a Solberg helyére beállt román Deinsa Dedu is kiválóan védett, tovább nőtt a különbség (23-17). Bár végül támadásban és kapusteljesítményben is jobbnak bizonyult a Siófok, amely sokkal kevesebbet játszott emberhátrányban, a hajrá a Viborgnak sikerült jobban, így a házigazdák négy góllal nyerték meg a párharc első meccsét.

Kristina Jörgensen, a dán Viborg játékosa (j) és a siófoki Gabriela Perianu a nõi EHF Kupa elõdöntõjében játszott Siófok KC – Viborg HK mérkõzésen a siófoki Kiss Szilárd Sportcsarnokban 2019. április 6-án, fotó: Bodnár Boglárka/MTI

Tor Odvar Moen, a Siófok vezetőedzője a meccs után úgy fogalmazott, a győzelemnek örül, de “az nincs rendben”, ahogyan befejezték a mérkőzést.

“Nyolccal vezettünk, ezt kellett volna megtartani, de nem sikerült. Ellenfelünk jól hajrázott, közelebb került, és ez az előny így roppant csekély. A továbbjutást Dániában kell kiharcolnunk”

– magyarázta a norvég tréner.

Moen hozzátette, csapata védekezését, a szélsők játékát és Silje Solberg kapusteljesítményét pozitívan értékeli.

további eredmény:

Herning-Ikast (dán) – Esbjerg (dán) 20-23 (9-12)

A visszavágót jövő vasárnap rendezik.

Kapcsolódó cikkek