fotó: pixabay.com

Negyeddöntőben a Tatabánya

Negyeddöntőben a Tatabánya

A Tatabánya csapata 29-26-ra győzött a horvát RK Nexe vendégeként a férfi kézilabda EHF Kupa csoportkörének ötödik fordulójában, szombati sikerével pedig negyeddöntőbe jutott.

A két csapat győri mérkőzését február 8-án a horvátok nyerték 28-27-re. Azóta a Tatabánya egy döntetlent játszott, és immár harmadszor nyert, így a csoport további eredményeitől függetlenül biztosan az első kettő között végez a négyesben.

Eredmény,
Férfi EHF Kupa, csoportkör, 5. forduló, B csoport:

RK Nexe (horvát)-Grundfos Tatabanya KC 26-29 (9-14)

a Tatabánya gólszerzői: Vujovic 7, Grigoras 6, Juhász 5, Sipos 3, Nagy B., Borzas, Rosta, Vrankovic 2-2

A vendégek közül Bartucz László és a bosnyák Vladimir Vranjes hiányzott sérülés miatt, ráadásul a montenegrói balátlövő, Milos Bozovic a harmadik percben piros lapot kapott fejre irányuló ütésért, vagyis a folytatásban már nem térhetett vissza a pályára. A nyári térdműtétje után nemrégiben visszatért Győri Mátyás már ott volt a Tatabánya keretében.

Bozovic elvesztése ellenére – a román Demis Grigoras vezérletével – remekül kezdett a magyar csapat (2-7), ezért a horvátok időt kértek. A 14. percben már hét találat volt a különbség, ám ekkor némileg megtört a vendégek lendülete, és sorozatban három gólt kaptak. A Nexe 11-8-ra felzárkózott, de a hajrában ismét a Tatabánya kézilabdázott pontosabban és taktikusabban, így a szünetben megint öt góllal vezetett.

Székely Márton mindkét félidőben, Deményi Xavér pedig a második felvonás elején remekelt a magyar csapat kapujában, támadásban pedig továbbra is Grigoras, illetve Milos Vujovic volt a vendégek legjobbja. Nyitott védekezésre váltottak a horvátok, de ezúttal ezzel sem tudták megzavarni ellenfelüket, így nem volt esélyük az egyenlítésre.

A hazaiak legeredményesebb játékosa Marko Buvinic volt öt góllal.

A Tatabánya jövő vasárnap Győrben a macedón Eurofarm Rabotnik csapata ellen zárja a csoportkört.

A csoport állása:
1. Tatabánya 7 pont/5 mérkőzés,
2. RK Nexe 6/5,
3. Hannover-Burgdorf (német) 3/4,
4. Eurofarm Rabotnik (macedón) 2/4

Az első két helyezett jut a negyeddöntőbe.

vasárnap játsszák:

A csoport: Balatonfüredi KSE-BM Logrono La Rioja (spanyol), Veszprém 14.00

Kapcsolódó cikkek