Győr-Ferencváros összecsapás várható

Győr-Ferencváros összecsapás várható

Az erőviszonyok Győr-Ferencváros döntőt ígérnek a női kézilabda Magyar Kupában, amelynek négyes döntőjét ezen a hétvégén rendezik a debreceni Főnix Csarnokban.

A kupán kívül a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is címvédő győriek az Érd, a fővárosiak pedig a Dunaújváros csapatával találkoznak a szombati elődöntőben.
Az Érd negyedszer jutott a legjobb négy közé, és eddig minden alkalommal érmet szerzett: 2016-ban és tavaly döntőt játszott, 2015-ben pedig harmadik lett.

“Természetesen mindenki a két nagy csapatot, a Győrt és a Fradit várja a döntőbe, viszont a kupában bármi megtörténhet, hiszen egy meccsen múlik minden, tehát ha jól felkészülünk, akkor a napi forma dönt”

– nyilatkozta az M4 Sporton az érdiek válogatott kapusa, Janurik Kinga.

Hozzátette, ha úgy játszanak, ahogyan a Siófok ellen 30-26-ra megnyert bajnoki rangadón, a győriek viszont nem hozzák a legjobb formájukat, akkor van esély a meglepetésre.

“Nem mondanám, hogy biztos a Győr-Fradi döntő. Tökéletesen kell azonban kézilabdáznunk ahhoz, hogy meg tudjuk verni őket. Hiszünk abban, hogy sikerülhet, és nem úgy megyünk oda, hogy a bronzéremért játszunk, hanem úgy, hogy szeretnénk döntőbe jutni, és mindent beleadunk az első mérkőzésen”

– fogalmazott Janurik.

A címvédő Győri Audi ETO KC vezetőedzője, Danyi Gábor a klub honlapján közölte: most mindenki a Ferencváros elleni esetleges döntőről beszél, de az Érd csapata is komoly célokkal érkezik Debrecenbe.

“Nagyon kell koncentrálnunk az előttünk álló megméretésre. Természetesen a mi tervünk sem más, mint a döntőbe jutás, és szeretnénk is megnyerni csakúgy, mint tavaly”

– szögezte le a tavaly január óta veretlen győriek szakvezetője. Keretéből Fodor Csenge és a norvég Nora Mörk hiányzik sérülés miatt.

A Ferencváros csapatkapitánya, Kovacsics Anikó kijelentette, nagyon nagy lehetőséget látnak a Magyar Kupa négyes döntőjében, és egyértelműen a fináléba szeretnének kerülni.

“Azon az egy mérkőzésen bármi megtörténhet. Mindent megteszünk, hiszen nekünk nincs veszítenivalónk. Hátha sikerül legyőznünk a Győrt, ha összekerülünk. A legutóbbi két egymás elleni meccsünkből bőven meríthetünk erőt, és gondolhatunk arra, hogy van esélyünk. Biztosan vérre menő harc lesz”

– mondta.

A fővárosiak idén már háromszor találkoztak az ETO-val: január 2-án a bajnokságban 39-33-ra kikaptak, február 2-án és március 2-án 32-32-es döntetlent játszottak a Bajnokok Ligája középdöntőjében. Kovacsics megjegyezte, nyilván a győriek hozzáállása is más lesz a kupadöntőben, hiszen ott már egy trófea a tét, az egyik azok közül, amelyet ők is meg akarnak nyerni. Az FTC-ből a holland Danick Snelder és a montenegrói Djurdjina Malovic hiányzik sérülés miatt. György László, a Dunaújváros trénere elmondta, büszkén várják a sorozat hajráját, ahova rajtuk kívül a bajnokság első három helyezettje jutott el.

“Megpróbáljuk tudásunk legjavát nyújtani mindkét találkozón. Nem mi vagyunk az esélyesek a Fradi elleni elődöntőben, de éppen ezért felszabadultan, bátran, vidáman és mosolyogva játszhatunk szombaton, mert mi már azzal óriási bravúrt értünk el, hogy eljutottunk idáig”

– hangoztatta klubja honlapján a DKKA edzője.

A tavalyi négyes döntőben az Érd a Siófok csapatát, a Győr pedig a Ferencvárost győzte le az elődöntőben, egyaránt döntetlen után hétméteresekkel. A harmadik helyet az FTC szerezte meg, a finálét pedig az ETO nyerte, története során 13. alkalommal.

A debreceni négyes döntő programja:

szombat, elődöntők:

Dunaújvárosi Kohász KA – FTC-Rail Cargo Hungaria 13.00
Érd HC-Győri Audi ETO KC 15.15

vasárnap, helyosztók:

a 3. helyért 15.45
döntő 18.00

Kapcsolódó cikkek