Ez történt Lőrincz Viktorral

Ez történt Lőrincz Viktorral

A kötöttfogásúak 87 kilogrammos kategóriájában szereplő Lőrincz Viktor első vigaszági mérkőzésén veszített, így kiesett a Varsóban zajló birkózó Európa-bajnokságon.

A világbajnoki ezüstérmes, tokiói kvótás versenyző hosszú, több hónapos kihagyás után év elején kezdte meg az edzéseket és Sike András szövetségi kapitány még az Eb előtt elmondta, hogy messze van még a csúcsformájától.

Ez pénteken egyértelműen meglátszott, amikor technikai tussal kapott ki a fehérorosz Kiril Maszkevicstől. Legyőzője aztán a fináléig menetelt, ezzel pedig vigaszágra segítette valamennyi legyőzöttjét, így Lőrinczet is, akinek szombaton két meccset kellett volna nyernie, hogy az esti programban a bronzéremért birkózhasson.

Elsőként az orosz Milad Alirzajevvel kellett összecsapnia. A találkozó meddő állóharcot hozott, az első menetben az orosz (1-0), a másodikban pedig Lőrinczet intették (1-1), s mivel egyikük sem tudott akciót csinálni, a döntetlen a később szerzett pont miatt Alirzajevnek kedvezett, azaz a BHSE olimpiai ötödikje kiesett.

A délelőtti programban, Krasznai Máté (67 kg) és Fritsch Róbert (72 kg) a selejtezőben, Szabó László (82 kg) a nyolcaddöntőben, Andrási József (60 kg) és a minden bizonnyal utolsó világversenyén szőnyegre lépő Kiss Balázs (97 kg) pedig a negyeddöntőben kezdi meg szereplését.

A 18 órakor kezdődő helyosztókon Viktor bátyja, a világbajnoki címvédő Lőrincz Tamás a 77 kilogramm döntőjében lesz érdekelt.

Kapcsolódó cikkek