Könnyedén verte a Honvéd a Paksot

Könnyedén verte a Honvéd a Paksot

A dobogós helyekért küzdő Budapest Honvéd szombaton háromgólos győzelmet aratott középmezőnyhöz tartozó vendége, a Paksi FC felett a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában.

OTP Bank Liga, 25. forduló:

Budapest Honvéd-Paksi FC 3-0 (2-0)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1400 néző, v.: Pintér
gólszerzők: Holender (27., 37.), N’Gog (54.)
sárga lap: Heffler (17.), Uzoma (85.), illetve Remili (49.)

Budapest Honvéd:
Gróf – Batik, Kamber, Lovric – Mezgrani, Nagy G. (Szendrei, 71.), Heffler, Ben-Hatira (Májer, 88.), Uzoma – N’Gog (Tischler, 83.), Holender

Paksi FC:
Nagy G. – Zachán, Lenzsér, Gévay (Bobál D., 58.), Fejes – Kecskés, Zsidai (Windecker, 74.), Papp K. – Hahn, Remili, Könyves (Simon A., 74.)

A mérkőzés első szakaszában a vendégek birtokolták többet a labdát, de mezőnyfölényük meddőnek bizonyult, veszélyeztetni egyáltalán nem tudták a kispestiek kapuját. A Honvéd aztán váratlanul vezetést szerzett a 150. bajnoki találkozóján szereplő Holender találatával. A gól jót tett a mérkőzésnek, mert a paksiak magasabb sebességi fokozatban kapcsoltak, mégis a fővárosiak növelték előnyüket a duplázó Holender révén, aki jubileumát így azzal ünnepelhette, hogy utolérte a góllövőlista élén a ferencvárosi Davide Lanzafamét.

A folytatásban biztos vezetése ellenére a Honvéd támadott többet, amely meghozta eredményét, a harmadik gól tulajdonképpen végleg eldöntötte a három pont sorsát. A hátralévő időben a hazaiak visszahúzódtak, így a paksiaknál volt többet a labda, de helyzetet csak elvétve alakítottak ki, a kevés lehetőségük alkalmával pedig Gróf védett, így az eredmény már nem változott.

Kapcsolódó cikkek