A diósgyõri Polgár Kristóf (j) és a debreceni Zsóri Dániel a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában játszott Debreceni VSC - Diósgyõri VTK mérkõzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2019. március 16-án, fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

Debrecen nyerte a keleti rangadót

Debrecen nyerte a keleti rangadót

A Debrecen hazai pályán 1-0-ra legyőzte a bennmaradásért küzdő Diósgyőrt szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában, sikerével pedig megőrizte harmadik helyét.
OTP Bank Liga, 25. forduló: Debreceni VSC-Diósgyőri VTK 1-0 (1-0)

Debrecen, 3600 néző, v: Berke
gólszerző: Szécsi (18.)
sárga lap: Szatmári (26.), Kinyik (82.), Csősz (92.)

Debreceni VSC:
Nagy S. – Kinyik, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Bódi (Varga K., 76.), Jovanovic, Tőzsér, Haris – Szécsi (Csősz, 81.), Zsóri (Takács, 63.)

Diósgyőri VTK:
Antal – Sesztakov, Brkovic, Karan, Polgár – Hasan, Márkvárt, Szabó B. (Mihajlovic, 68.), Juhar (Bárdos, 79.) – Prosser, Vernes (Tajti, 58.)

Az első percekben a vendég diósgyőriek kezdeményeztek, majd magára talált a Debrecen, amely a vezetést is hamar megszerezte.

A folytatásban a hazaiak átadták a területet a DVTK-nak, a kiesés elől menekülő együttes azonban hiába birtokolta többet a labdát, a 16-os előtt többnyire elfogyott a tudomány.

A második félidőben nem sokat változott a játék képe, a Debrecen magabiztosan őrizte egygólos előnyét, a Diósgyőr játékából pedig továbbra is hiányzott az ötlet, az elképzelés, így komolyabb lehetőség nem adódott a vendégek előtt. Megérdemelt győzelmével a Debrecen megőrizte a dobogó harmadik fokát az Újpest és a Budapest Honvéd előtt.

Kapcsolódó cikkek