Digitálistananyag-fejlesztő pályázatot hirdet a Telenor

Digitálistananyag-fejlesztő pályázatot hirdet a Telenor

A hírt a mobilszolgáltató vállalati kommunikációs igazgatója jelentette be csütörtökön egy online háttérbeszélgetésen.

Mészáros Attila emlékeztetett arra, hogy a Telenor HiperSuli programja évek óta sikerrel fut, már csaknem 40 iskola közreműködésével. Ugyanakkor a “karanténoktatás” bevezetése nyomán felértékelődtek a program nyújtotta lehetőségek.

“A pályázatnak az is célja, hogy a hétköznapi oktatásba is átmentsék a karantén alatt szerzett távoktatási tapasztalatokat”

– tette hozzá.

Koren Balázs, a HiperSuli program szakmai vezetője elmondta,

a program keretében Hipernet-hozzáférést, mobilneteszközöket adnak a részt vevő iskoláknak, illetve a szaktárcánál akkreditált továbbképzéseket tartanak a tanárok számra.

A “karanténoktatást” segítő javaslatcsomagot is összeállítottak a tanárok és a szülők részére, továbbá a távoktatást segítendő online tanári értekezleteket is tartanak heti rendszerességgel. A most elindított pályázat nyomán el szeretnék érni, hogy minél több értékes tartalom jelenjen meg a HiperSuli felületen, a tanárok osszák meg egymással a napi szinten a távoktatás keretében alkalmazott új ismeretátadási, számonkérési technikákat.

“Továbbá azt, hogy miként zajlik a közös munka a digitális osztályteremben”

– mondta.

A beküldött pályázatok közül 25-öt választ ki a szakmai zsűri, a szerzők mobilinternet-hozzáférést és onlinetananyag-fejlesztési képzést kapnak. A legjobbnak ítélt tíz tananyag szerzője 100 000 forintos díjazásban és egyéves Hipernet-hozzáférésben részesül.

“A pályázatokat május végéig várják, a további feltételek a hipersuli.hu weboldalon olvashatók”

– közölte Koren Balázs.

Kapcsolódó cikkek