Van egy javaslata a zöld pártiaknak

Van egy javaslata a zöld pártiaknak

Az LMP egyik országgyűlési képviselője azt kéri a kormánytól, tegye lehetővé, hogy a koronavírus elleni oltásra jelentkezők az ügyfélkapun keresztül elérhető elektronikus szolgáltató térben láthassák, sikeres volt-e a regisztrációjuk.

Hohn Krisztina a szerdai, online sajtótájékoztatóján közölte:

“sokan nem kapnak visszajelzést a regisztrációjukról, és mivel a megadott központi telefonszám nem érhető el, ők az egyébként is igen leterhelt háziorvosuktól kérnek segítséget.”

A képviselő nagyon jó rendszernek tartja az elektronikus szolgáltató teret – mondta -, mert abban az emberek láthatják saját betegútjukat: betegségeiket, laboreredményeiket, covid-tesztjük eredményét. Az oltásregisztráció azonban nem látható, sem az, hogy ha a jelentkezés sikeres volt, az ügyfél adatait továbbították-e már a háziorvosának – sérelmezte.

Szerinte azt is fel kellene tüntetni, hogy a regisztráltnak mely vakcina adható be. Ennek közlésével szerinte számos félreértés elkerülhető lenne.

Hohn Krisztina mindenkit a védelmi intézkedések betartására és az oltás felvételére kért. Emellett cáfolta, hogy az ellenzék oltásellenes lenne. Mint mondta, kikéri magának, hogy azt feltételezik az ellenzékről, hogy rosszat akar az embereknek.

Kapcsolódó cikkek