Thümer Gyula, fotó: kormanyozz.hu

Thürmer Gyula: ez az egyetlen ünnep, amit minden magyar magáénak érezhet

Thürmer Gyula: ez az egyetlen ünnep, amit minden magyar magáénak érezhet

Március 15-e az egyetlen ünnep, amit minden magyar magáénak érezhet anélkül, hogy világnézetét, vallását, hitét fel kellene adnia. Így fogalmazott a Magyar Munkáspárt elnöke csütörtökön a XIX. kerületi Kossuth téren tartott megemlékezésen.

Thürmer Gyula hozzátette, 1848 az eszmék és a szereplők széles tárházát kínálja, mindenki megtalálhatja a számára legrokonszenvesebbet Petőfi, Kossuth, Széchenyi vagy Táncsics személyében. Kijelentette, akkor az osztrák birodalom olvasztótengelyéből kellett kiszabadítani magyarságunkat. A kérdés most az, hogy vajon mi meddig vagyunk képesek magyarok maradni:

“meddig tudunk magyarok maradni, amikor az Európai Unió mai urai a bevándorlók előtt szélesre tárják a kapukat” – tette hozzá.

Úgy vélte, hogy az unió a bevándorlóknak akar európai életet teremteni ahelyett, hogy az európai országok szegényeinek, dolgozó milliónak adnák meg a biztonságot, a kiszámítható élet lehetőségét. A Munkáspárt nevében úgy fogalmazott:

“a mi eszménk a dolgozók, a népek, a nemzetek demokratikus együttműködése”, mert csak egy ilyen világban maradhat a német német, a cseh cseh, a magyar magyar. A nemzet kiteljesedéséhez, a függetlenség megvédéséhez új Európára van szükség, a népek demokratikus együttműködésében – hangsúlyozta Thürmer Gyula.

Kapcsolódó cikkek