Mi Hazánk Mozgalom: ötvenszázalékos béremelés járna a postásoknak

Mi Hazánk Mozgalom: ötvenszázalékos béremelés járna a postásoknak

A Mi Hazánk Mozgalom döbbenettel vette tudomásul, hogy a hétfői bértárgyalások újra kudarcba fulladtak, a Magyar Posta vezetése mondvacsinált indokokkal továbbra sem hajlandó teljesíteni korábbi ígéretét, nem ad fizetésemelést a postás dolgozóknak. Ezt tartalmazza az ellenzéki párt közleménye.

Emlékeztettek arra, hogy a napokban hiába demonstrált több száz postás az illetékes minisztérium előtt.

A cég vezetése ragaszkodik ahhoz, hogy béremelés helyett egyszeri bérkiegészítést adjon azoknak a munkavállalóknak, akik legalább öt éve dolgoznak a vállalatnál.

A párt közleménye szerint Tóth Zsuzsanna szakszervezeti elnök azt közölte, a Postás Szakszervezet választmánya kedden felhatalmazást adott a tárgyalódelegációnak, hogy a postás érdekképviselet mérje fel a dolgozók körében a következő lépés – akár egy sztrájk – támogatottságát, közösen a másik három szervezettel, a Kézbesítők Szakszervezetével, a Postások Független Érdekvédelmi Szövetségével és a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetségével.

A Mi Hazánk Mozgalom szerint méltatlan és felháborító, hogy milyen körülmények között, milyen alacsony bérért dolgoznak a postások, akiknek a munkája alapfeltétele az ország működésének.

“Nem tartjuk elfogadhatónak még a 10 vagy akár a 15 százalékos béremelést sem, persze még ezt sem hajlandóak megadni. A Mi Hazánk azt követeli, hogy legalább 50 százalékkal emeljék a fizetéseket. Kérésünk reális alapokon nyugszik, a postások nagyobbik része ugyanis minimálbér közeli összegért dolgozik, ami csupán 107 000 forint, vagy pedig a garantált szakmunkás bérminimumért, ami alig több mint 140 000 forint (…) jóformán már senki nem akar postásnak állni, hiszen egész egyszerűen nem éri meg. (…) Erkölcsi és anyagi megbecsülést követelünk a magyar postásnak!”

– áll a párt közleményében, amelyet Lantos János, a Mi Hazánk választókerületi elnöke, volt postai dolgozó jegyez.

Kapcsolódó cikkek