LMP-s siker az offshore lovagok ellen

LMP-s siker az offshore lovagok ellen

Scheiring GáborScheiring Gábor

Az LMP fellépésének köszönhetően a Fidesz visszavonja az offshore cégekben található jövedelem adómentességét célzó jogszabályt, ami ellentétes volt az ország érdekeivel. 

Ezt Scheiring Gábor országgyűlési képviselő, az LMP Gazdasági kabinetjének vezetője írta mai közleményében. „A mai napon a Fidesz egy zárószavazás előtti módosító indítványával lényegében visszavonja Rogán Antal korábbi, az offshore cégekben tartott jövedelem adómentességét garantáló javaslatát. Bár a végszavazás csak este lesz, a kormánytöbbség vélhetően elfogadja az Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság módosítását. Az LMP Rogán Antal javaslatát napvilágra kerülése óta élesen kritizálta, mert az szembe megy a közteherviselés legelemibb elveivel, és az ország érdekeivel is. Az LMP közleményben tiltakozott” (http://lehetmas.hu/sajtokozlemenyek/26230/a-fidesz-megnyitja-a-kaput-az-off-shore-lovagok-elott/), a közvélemény figyelemének felkeltése érdekében offshore lovaggá ütötte Rogán Antalt (http://lehetmas.hu/sajtokozlemenyek/26455/scheiring-gabor-offshore-lovagga-avatta-rogan-antalt/), és nyílt levélben hívta fel a miniszterelnök figyelmét az adóelkerülés jelen esetben megvalósuló törvényesítésére (http://lehetmas.hu/sajtokozlemenyek/26514/nyilt-level-orban-viktornak-az-offshore-lovagok-ugyeben/). Az LMP fellépése célt ért, és bár a kormányzat a visszavonást fű alatt intézi, mégis üdvözöljük az intézkedést. Ugyanakkor azzal továbbra sem értünk egyet, hogy a Bajnai-kormány offshore lovagoknak adott amnesztiáját 2012 végéig meg kívánja hosszabbítani a kormány.

„Az LMP véleménye az, hogy azok az offshore lovagok, akik haza akarták hozni a pénzüket, a 2011-re esedékes amnesztia ideje alatt ezt már megtehették, az adócsalóknak kedvező újabb egy évre nincsen szükség. Reméljük, a kabinet lassan belátja, hogy nem a lobbi csoportok kiszolgálása és helyzetbe hozása jelenti a jó kormányzás legfontosabb célját.”

Kapcsolódó cikkek