LMP: ez a forradalom üzenete

LMP: ez a forradalom üzenete

Vannak olyan dolgok, amelyekért megéri harcolni. Ez 1848/49 üzenete. Így fogalmazott Ungár Péter, az ellenzéki párt társelnöke abban a videóban, amelyet a március 15-ei nemzeti ünnep alkalmából tett közzé az ellenzéki párt a közösségi oldalán szerdán reggel.

A politikus szerint azért fontos a forradalomra és a szabadságharcra emlékezni, mert akkor született meg az új, polgári Magyarország. Az ország függetlensége, önállósága jelenlegi formájában akkor alakult ki. Ekkor fektették le a jelenlegi politika alapjait is: azt, hogy minden ember ugyanolyan módon és szinten szólhasson bele a politikai folyamatokba, és azt, hogy “arról, hogy Magyarországon mi történjen, alapvetően mi, magyar emberek tudjunk dönteni”.

“Büszkék vagyunk az előttünk járó hősökre”

– jelentette ki a videóban Schmuck Erzsébet, a párt másik társelnöke, hozzátéve: egy országnak újra és újra meg kell harcolnia a függetlenségéért, a szabadságáért és a jövőjéért.

“Mi azt mondjuk, hogy a gazdasági gyarmatosítással szemben igenis küzdeni kell”

– hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a tőke nem előzheti meg az embert, a politikai haszonszerzés a jövő generációk érdekeit, és a természeti értékek nem áldozhatók fel a kapzsiság oltárán.

A legfontosabb üzenetüknek azonban azt nevezte: “a jövőnkről nem lehet a fejünk felett dönteni”.

Úgy fogalmazott, beleszólást kell követelni a jövőnket meghatározó kérdésekbe, mert leginkább azzal lehet tisztelegni a forradalom hősei előtt, ha használjuk az általuk megalapozott vívmányokat. Az LMP a “Ma is meg kell vívnunk zöld szabadságharcunkat” mottóval tette közzé ünnepi kisfilmjét.

Kapcsolódó cikkek