László Imre szerint tragikus helyzetben van a magyar egészségügy

László Imre szerint tragikus helyzetben van a magyar egészségügy

A DK szerint Magyarország soha nem látott mélységbe süllyedt. Erről írt a Gyurcsány Ferenchez hű országgyűlési képviselő, egészségügyi szakpolitikus, volt kórházigazgató.

“A legfrissebb egészségügyi fogyasztó index besorolása alapján Magyarország soha nem látott mélységbe süllyedt. A listát felállító szakmai szervezet évről évre hat szempont szerint vizsgálja az európai országokat, ezek alapján Magyarország 2010 óta egyre lejjebb csúszik. A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt:

a tények takargatása, ócska hazugságok helyett ismerje be, az egészségügyi rendszer működésképtelen, ők pedig nem tudnak és nem is akarnak kezdeni érdemben semmit a problémákkal.

A DK felhívja a figyelmet: míg a Gyurcsány-kormány idején 15. helyen álltunk az európai országok közt, és megelőztük Spanyolországot és Olaszországot is, mára visszaestünk a 33. helyre. Országos szinten hiány van radiológusokból, háziorvosokból, fogászokból, és mint a legfrissebb adatok mutatják, már érsebészekből is. Az európai magyarok, a valódi hazafiak pedig nem fogják tovább tétlenül nézni, a magyar egészségügy már Bulgária és Litvánia mögött áll a rangsorban” – fogalmazott a DK-s László Imre.

Kapcsolódó cikkek