Koronavírus: ezt mondta a nagyobbik kormánypárt

Koronavírus: ezt mondta a nagyobbik kormánypárt

A Fidesz elvárja a baloldaltól, hogy ne a koronavírus-járvány elleni védekezés akadályozásával legyen elfoglalva, hanem támogassa az Országgyűlésben a gyors kormányzati intézkedéseket lehetővé tevő rendkívüli helyzet meghosszabbítását.

A nagyobbik kormánypárt szerdai közleményében Tóth Bertalan és Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnökei, Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese és Karácsony Gergely főpolgármester nyilatkozatára reagált. Az MSZP két társelnöke a kormány felelősségét hangsúlyozta a járvány kezelésében, Tordai Bence késeinek, kártékonynak és kevésnek nevezte a kedden bejelentett, a járvány megfékezését célzó intézkedéseket, Karácsony Gergely pedig érdemi lépéseket hiányolt a kormánytól.

A Fidesz azt írta, egész Európában tombol a járvány, Magyarországon is egyre több a fertőzött, a kórházi ellátást igénylő beteg és az elhunyt.

A párt elképesztőnek tartja, hogy a baloldal továbbra sem segít az országnak, hónapok óta és a mostani nehéz helyzetben is

“kizárólag azzal vannak elfoglalva, hogy támadják a kormányt, a védekezést, az abban részt vevőket, kamuvideókat és álhíreket gyártanak, üres politikai akciókat folytatnak”.

Mindezt úgy teszik, hogy eddig is zsigerből elutasítottak minden, az egészségügyet, a gazdaságot és a családokat védő intézkedést – tették hozzá. A közlemény szerint ha a baloldalon múlt volna, már sokkal súlyosabb lenne a járványhelyzet, mert elleneztek minden járványügyi intézkedést, védelem nélkül hagyták volna a családokat és a magyar gazdaságot is.

Kapcsolódó cikkek