Gy. Németh Erzsébet

Karácsony Gergelyt támadja a volt miniszterelnök pártja

Karácsony Gergelyt támadja a volt miniszterelnök pártja

A DK követeli, hogy a zuglói polgármester még gondolatban se vegye el a fővárosiak ingyenes parkolását.

“Karácsony Gergely egy nyilatkozata alapján azt tervezi, hogy elveszi a budapestiek lakásuk, házuk előtt való ingyenes parkolását. Ez rossz javaslat. Budapest nem úgy épült az elmúlt évszázadokban, hogy valamennyi lakásra, házra elegendő parkolóhely jutna.

Elismerjük, hogy ez sok gondot okoz a fővárosi közlekedésben, de ennek árát nem lehet kifizettetni a budapestiekkel. A javaslat szakmailag vitatható, elképesztő, emberi feszültségeket szül – a fővárosiak joggal fogják úgy érezni, hogy indokolatlanul teszik nehezebbé az életüket.

A Tarlós István helyébe lépő új vezetésnek valóban újra kell szabályoznia a fővárosi közlekedést, parkolási rendszert, de ezt nem ad hoc ötletekkel, hanem türelmes, bölcs, belátó tárgyalásokkal kell megalapozni. Budapestnek olyan vezetésre van szüksége,

amelyik érti, hogy Tarlós István után a városnak nem kevesebb, hanem több lehetőséget kell kapnia egy normális élet megteremtésére.

Azt kérjük Karácsony Gergelytől, hogy lehetetlen javaslatától álljon el és azt vonja vissza” – olvasható Gy. Németh Erzsébet, fővárosi képviselő közleményében.

Kapcsolódó cikkek