Így látják az aradi vértanúkat a liberálisok

Így látják az aradi vértanúkat a liberálisok

Szerintük az aradi vértanúk azért áldozták fel életüket, hogy hazánk egy független, szabad országgá válhasson Európában.

“Az 1848-as forradalom és szabadságharc idején magyarok, szerbek, horvátok, lengyelek, németek, örmények, zsidók és cigányok közösen harcoltak azért, hogy Magyarország elnyerje önállóságát. Bár sokfélék voltak, a céljuk közös volt: itt akartak élni és boldogulni, együtt, békében és szabadságban. Sorsuk és hősies küzdelmük azt bizonyítja, nem a származáson múlik, ki lesz értékes tagja társadalmunknak.

A Liberálisok szerint csak a toleráns, befogadó, nyitott társadalom lehet sikeres Európában, amely képes a különböző kultúrák és nemzetek közötti párbeszédre és az együttműködésre. A bezárkózó, nacionalista, kirekesztő és homogenitást hirdető politika kudarcra van ítélve. 1848-ban az aradi mártírok inkább a halált választották, minthogy elhagyják hazájukat, 2018-ra viszont százezrek mentek el Magyarországról, mert nem találták boldogulásukat otthonukban, és úgy érezték, a hatalom nem tartotta tiszteletben a szabadságukat. A Liberálisok az aradi vértanúk emléknapján az 1848-as forradalom hősei előtt tisztelegnek, és egy szabad, demokratikus és európai Magyarországért demonstrálnak.” – írta közleményében a Magyar Liberális Párt.

Kapcsolódó cikkek