Hornung Ágnes, forrás: kormany.hu

Hornung Ágnes: szülővé válni az élet egyik legnagyobb kihívása

Hornung Ágnes: szülővé válni az élet egyik legnagyobb kihívása

Ezt hangoztatta a családokért felelős államtitkár a Szülők Kárpát-medencei Fesztiválja megnyitójára küldött üdvözlő levelében, amit felolvastak a rendezényen szombaton, Balatonfenyvesen.

Az ENSZ 2012-ben június 1-jét jelölte ki hivatalosan a szülők világnapjának, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az anyák és apák nem látványos, mégis sokszor embert próbáló munkájára, amelyet nap mint nap végeznek a gyerekeikért és a családjukért. Ehhez kapcsolódóan rendezték meg a balatonfenyvesi fesztivált. Az idén először megrendezett Szülők Kárpát-medencei Fesztiváljára a határon túlról is, öt országrészből érkeztek résztvevők. A Szülők Ünnepe mottója az összetartozás, amelynek jegyében a programba bekapcsolódott a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége is.

A program Kárpát-medencére kiterjesztésének fővédnökeként Hornung Ágnes fontosnak nevezte felhívni a figyelmet a szülők többletfeladataira, mondván: ez olyan teljesítmény, amely méltán érdemli meg a társadalom elismerését.

Az államtitkár a Szülők Ünnepének megtartásában újabb mérföldkőnek nevezte, hogy részt vesz rajta a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége. Hangsúlyozta, Magyarország kormánya a jövőben is azon lesz, hogy a támogatási rendszer megújításával még jobban segítse a családok boldogulását. Kemény Dénes, a Szülők Háza Közhasznú Alapítvány alapítója arról beszélt, hogy a szülők munkája a társadalom alapja, ezért szeretnék elérni, hogy minél jobban bekússzon a köztudatba a Szülők világnapja Magyarországon is.

Regős Judit, az alapítvány elnöke beszámolt arról, hogy a Szülők Háza az ország hat pontján – és egyre több helyen a világon – foglalkozik azzal, hogy lehetőséget adjon a szülőknek napi szinten a testi, lelki és szellemi boldogulásra.

Kiemelte, hogy a mostani, péntektől vasárnapig tartó fesztivál programjában is szülőknek szóló rekreációs programok, szülőtámogató előadások, kulturális és szórakoztató programok várják ingyenesen a családokat. Márton Zsuzsanna, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke arról beszélt, hogy felnőni egy családban úgy, hogy örülni tudjunk minden apró mindennapi dolognak – ezzel tudjuk a legtöbbet tenni az összetartozásunkért és megmaradásunkért.

Kapcsolódó cikkek