Orbán Viktor miniszterelnök a Védelmi Tanács alakuló ülésén a Karmelita kolostorban 2022. július 26-án. A kormányfő mellett balról Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára (b) és Pintér Sándor belügyminiszter (b2), jobbról Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára (b4) és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (b5), fotó: Benko Vivien Cher/Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI

Hétvégén is ülésezik a kormány

Hétvégén is ülésezik a kormány

Orbán Viktor miniszterelnök szombatra kormányülést hívott össze. Erről tájékoztatta a médiát Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A miniszterek gazdasági és energiabiztonsági ügyekről tárgyalnak. Néhány napja életbe lépett a brüsszeli olajszankció, amely egész Európában, így Magyarországon is érezteti hatását, egész Európában szankciós energia- és benzinárak vannak.

“A brüsszeli döntéshozók ahelyett, hogy változtatnának a súlyos károkat okozó politikájukon, újabb szankciókat akarnak bevezetni, tovább növelve az európai gazdaságra nehezedő terheket”

– fogalmaz a közleményben a sajtófőnök, majd hozzátette, a kormányülésen foglalkoznak a Magyarországot megillető uniós források kérdésével is. A magyar kormány és a parlament minden vállalást teljesített, amiben megállapodott az Európai Bizottsággal. A brüsszeli bürokraták újabb feltételeket támasztanak, mert Magyarországra akarják erőltetni az akaratukat a bevándorlás, a szankciók és a gender kérdésében is.

“Magyarország teljesíti a vállalásait, de ezekben az ügyekben a kormány nem Brüsszel, hanem a magyar emberek érdekeit képviseli”

– közölte Havasi Bertalan.

Kapcsolódó cikkek