Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke sajtónyilatkozatot tesz a párt október 23-i, az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján rendezett megemlékezésén a fõváros V. kerületében, Nagy Imre szobránál 2019. október 23-án, fotó: Kovács Tamás/MTI (archív)

Gyurcsány Ferenc pártja nem teszi, amit kérnek tőle

Gyurcsány Ferenc pártja nem teszi, amit kérnek tőle

Egyeztetésre hívta az egészségügyi kormányzat a polgármestereket, hogy közöljék velük a védőnői hálózat államosításának és a védőnők elvezénylésének a feltételeit.

“A Demokratikus Koalíció városvezetői nem vesznek részt a találkozón, és a kormány utasításait sem fogják végrehajtani. Kezdetektől fogva tiltakozunk az intézkedés ellen, hiszen az csak tovább fog rontani az egyébként is siralmas állapotban lévő egészségügyi rendszeren. Ez maga az Orbán-kormány: szakmai egyeztetés nélkül, hirtelen hozott döntésekkel döntik romba az országot. Ugyanezt látjuk az oktatás esetében, vagy az orbáni infláció kezelésénél, amely már hónapok óta megállíthatatlanul száguld mindenfajta kontroll nélkül. Ezt a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány sosem hagyná: azért dolgozik, hogy letörje az orbáni inflációt, és ne az árak, hanem a bérek emelkedjenek.

dr. Kiss László, a III. kerület polgármestere,

Déri Tibor, Újpest polgármestere,

Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere,

dr. László Imre, Újbuda polgármestere,

Cserdiné Németh Angéla, a XV. kerület polgármestere,

Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület polgármestere” – fogalmaztak a Demokratikus Koalíció közleményében.

Kapcsolódó cikkek