Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-listavezetõje sajtótájékoztatót tart az Országgyûlés Irodaházában az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án, fotó: Kovács Tamás/MTI

Gyöngyösi Márton: révbe ért a Jobbik néppártosodása

Gyöngyösi Márton: révbe ért a Jobbik néppártosodása

Az októberi önkormányzati választások konklúziója, hogy a Jobbik néppártosodása révbe ért és elfogadottá vált, valamint az, hogy a párt az ellenzék egy nagyon fontos, megkerülhetetlen ereje. Erről beszélt a Jobbik európai parlamenti (EP) képviselője, elnökhelyettese hétfőn, budapesti háttérbeszélgetésen.

A választási eredmények bizonyítják, hogy a Jobbik egy demokratikus erő, és az ellenzéki összefogásnak, a Fidesszel szembeni alternatívaképzésnek az egyik megkerülhetetlen szereplője – értékelt Gyöngyösi Márton hozzátéve, ilyen értelemben a néppártosodási folyamat sikeres volt.

Közölte, a feladata az lesz, hogy ennek az üzenetét az EP-be is elvigye.

Az EP-ről szólva beszélt arról, hogy “nem lesz könnyű dolga” Várhelyi Olivérnek, ha megválasztják az Európai Unió bővítésért felelős biztosává, hiszen biztosként a tagjelölt tagállamoknak a jogállamisággal kapcsolatos felkészültségét igazolnia kell, miközben Magyarországgal szemben a hetes cikkely szerinti eljárás van folyamatban, amelyet pont a jogállamiság megsértése miatt indítottak el.

Gyöngyösi Márton megjegyezte azt is, hogy nagyon nem tenne jót Magyarország renoméjának, ha elhasalna a második biztosjelöltje a bizottsági meghallgatáson.

Beszélt arról is, a Jobbik eltökélt szándéka, hogy egy pártcsaládba kérje a felvételét, ugyanakkor sok bizonytalanság lengi körül a párcsaládok létét a mai helyzetben. Közölte, ő az Európai Néppártban tudná elképzelni a Jobbik “benavigálását”, de ott van ez a “Fidesz-faktor”.

Kapcsolódó cikkek