Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-listavezetõje sajtótájékoztatót tart az Országgyûlés Irodaházában az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án, fotó: Kovács Tamás/MTI

Ezt követeli a Jobbik-Konzervatívok képviselője

Ezt követeli a Jobbik-Konzervatívok képviselője

Álljon el a kormányzat a kamatjövedelmek "büntetőadójának" bevezetésétől. Ezt sürgette pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke, a párt európai parlamenti képviselője.
A politikus szerint azért volna veszélyes az új közteher bevezetése, mert így párját ritkító különadóval sújtanák a megtakarításokat, az öngondoskodást megvalósítókat.

“A kormány kapkod, és nem tud mit kezdeni azzal az általános gazdasági válsággal és recesszióval, ami Magyarországon kezd kialakulni “

– fogalmazott a politikus, aki szerint mindennek a választásokat megelőző “példa nélküli pénzszórás”, az elhibázott ársapkákkal felpörgetett infláció az oka, majd arról beszélt, hogy miközben a kétezres évek elejének szocialista kormányai “egyfajta ellenségnek kiáltották ki” a középosztályt, polgárságot, és Gyurcsány Ferenc kormányzásának idején például kamatadóval sarcolták meg erősen ezt a csoportot, a magát polgárinak hirdető Orbán-kormány “egy még ezt is überelő intézkedéscsomaggal” fogja ezt a réteget “hazavágni”.

Gyöngyösi Márton arra szólította fel sajtótájékoztatóján a kormányt, hogy “szerezze vissza a Magyarország iránti bizalmat”, mégpedig úgy, hogy nem megsarcolják, hanem erősítik az önmagukról gondoskodni akaró rétegeket, könnyítenek ezek helyzetén, az ársapkák helyett pedig támogassák célzottan a nehéz helyzetben lévőket.

A rendeleti kormányzásnak azonnal véget kell vetni – jelentette ki a Jobbik elnöke, aki általános adócsökkentést szorgalmazott a dolgozók helyzetének javítása érdekében, majd hozzátette, “az európai uniós forrásokat haza kell hozni, minél előbb”.

Kapcsolódó cikkek