Gréczy Zsolt: Orbán hozza nyilvánosságra a néppárti politikusoknak írt levelét

Gréczy Zsolt: Orbán hozza nyilvánosságra a néppárti politikusoknak írt levelét

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy hozza nyilvánosságra azt a levelet, amelyet azoknak a néppárti vezetőknek írt, akik kezdeményezték a Fidesz kizárását az Európai Néppártból (EPP).

A Reuters hírügynökség csütörtökön számolt be a levélről, illetve arról, hogy írásában a Fidesz elnöke bocsánatot kér “a támadó nyelvezetért”, de fenntartja politikai álláspontját. A DK frakciószóvivője erre reagált csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján- Azt mondta, a kormányfőnek jó oka volt a levélírásra, mert az EPP-nek március 20-án kötelező szavaznia a Fideszről.

“Orbán Viktor pontosan tudja, hogy számára a szavazás életveszélyes, mert a Fidesz néppárti tagságának felfüggesztéséhez vagy a pártcsaládból való kizárásához is vezethet”

– hangsúlyozta Gréczy Zsolt.

A miniszterelnök “térdre rogyott” és most könyörög az Európai Néppárt tagpártjaihoz, amelyeket hasznos idiótáknak nevezett, hogy vonják vissza a kezdeményezést – tette hozzá.

“Orbán Viktorról ismét világosan kiderült, hogy nem Európa erős embere, hanem politikai celeb, akinek azért is térden kell csúsznia, hogy pártját ne zárják ki az Európai Néppártból”

– fogalmazott az ellenzéki politikus.

Kapcsolódó cikkek