Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke sajtónyilatkozatot tesz a párt október 23-i, az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján rendezett megemlékezésén a fõváros V. kerületében, Nagy Imre szobránál 2019. október 23-án, fotó: Kovács Tamás/MTI (archív)

Ezzel foglalkoznak Gyurcsány Ferenc pártjában augusztus 12-én

Ezzel foglalkoznak Gyurcsány Ferenc pártjában augusztus 12-én

Mozgásteret követel a III. kerületi önkormányzat az új lakóparkoknál okozott közlekedési káosz megoldására.

“A 2021 áprilisa óta megváltoztatott állami építési jogszabályok nem engedik meg az önkormányzatok számára, hogy az újonnan épülő lakások esetében egynél több gépkocsi kötelező elhelyezését írják elő. A III. kerületet sajnálatosan elárasztó új lakóparkok azonban nem pusztán közlekedési és ellátási problémát okoznak kerületünkben, hanem parkolásit is.

Meggyőződésünk, hogy a jelenlegi helyzet súlyos, kerületünkben beláthatatlan és kezelhetetlen helyzetet eredményez.

A kerületi lakosság jogos igénye, hogy az új lakóépületek ne okozhassanak közlekedési és parkolási katasztrófát – félő azonban, hogy ez az előző városvezetés által engedélyezett ingatlanfejlesztések eredménye lehet már rövid távon is. A III. kerület megtelt, nem akarunk elégtelen parkolóhelyekkel rendelkező lakóparkokat. Ezért Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat, élve felterjesztési jogával, kezdeményezi, hogy a jelenlegi egy helyett maximum négy autó kötelező elhelyezését írhassa elő szabályzataiban.

Tapasztalatunk alapján az új ingatlanok átlagos autóterhelése meghaladja a lakásonkénti egy autót, ezért az előírás változtatása pusztán a tényleges helyzetnek való megfelelés lenne.

Az előterjesztést a III. kerületi Fidesz-frakció nem támogatta” – mondta dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer DK-s polgármestere.

Kapcsolódó cikkek