Kálmán Olga

Ezzel foglalkoznak Gyurcsány Ferenc pártjában

Ezzel foglalkoznak Gyurcsány Ferenc pártjában

A DK szerint megdöbbentő, hogy "a brutális infláció és az orbáni megszorítások miatt" mára egy hét balatoni nyaralás az elérhetetlen luxus kategóriájába került a magyar családok százezrei számára. Erről beszélt az ellenzéki párt parlamenti frakciójának vezetője vasárnap, online sajtótájékoztatóján.

“A DK számításai szerint, csak a szállás és strandétkezés költségeivel számolva, egy négytagú család számára legkevesebb félmillió forintba kerül az egyhetes balatoni vakáció”

– közölte Kálmán Olga.

Ez megegyezik egy horvátországi vagy görögországi nyaralás költségével, ahol viszont azzal szembesülhetnek a magyarok, hogy a rekord gyenge forint miatt a pénzük sokkal kevesebbet ér, mint más európai családok pénze. Az ellenzéki politikus szerint egyheti szállás egy háromcsillagos partközeli panzióban egy négytagú család számára minimum 300 000 forint, az étkezés pedig csak strandételekkel számolva, fejenként napi 4000-5000 forint.

Egy vacsora négy ember számára 20 000-25 000 forint, ha pedig egyéb programot is beiktat a család a nyaralásba, akkor az újra fejenként több ezer forinttal növeli a költségeket.

“Eközben azt láthatják, hogy Orbánék ellopták, a saját oligarcháik játszóterévé tették a Balatont”

– fogalmazott Kálmán Olga.

Kapcsolódó cikkek