Ez a téma most a zöld pártban

Ez a téma most a zöld pártban

Az LMP szerint a kormánynak előbb-utóbb emelnie kell a felnőttek utáni otthonápolási díj jelenlegi, elfogadhatatlanul alacsony mértékén. Ezt mondta Ungár Péter, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Közlése szerint sajnálattal vették tudomásul, hogy a jövő évi költségvetés végleges formájában továbbra is 38 ezer, illetve 58 000 forinttal számol a felnőttek utáni otthonápolás esetén.

Ungár Péter rámutatott, a társadalom elöregedése miatt egyre többen szorulnak majd otthoni ápolásra, így a kormány nem tudja majd elkerülni, hogy az ez után járó díjazást – a gyermekek ápolásához hasonlóan – előbb 100 ezer forintra, majd a minimálbér összegére emelje.

Az LMP politikusa kérdésre válaszolva elmondta, pártja továbbra is Baranyi Krisztinát támogatja az őszi, IX. kerületi polgármester-választáson, szemben az ellenzék másik jelöltjével, Jancsó Andreával. Ungár Péter szerint ennek oka, hogy Baranyi Krisztina bizonyította alkalmasságát, amikor megpróbálta felszámolni a helyi parkolási maffiát, míg Jancsó Andrea tartózkodott az erről szóló szavazáson.

Kapcsolódó cikkek