Tordai Bence

"Az önkormányzatok is vegyenek részt a menekültválság megoldásában!"

"Az önkormányzatok is vegyenek részt a menekültválság megoldásában!"

Tordai BenceA Párbeszéd Magyarországért azt javasolja, hogy a szerencsésebb helyzetben lévő önkormányzatok vegyenek részt a menekültválság megoldásában. Ezt közölte az MTI-vel szerdán a párt szóvivője.

A PM szerint bebizonyosodott, hogy a Fidesz-kormány nemcsak “embertelen”, de alkalmatlan is a menekültválság kezelésére – mondta Tordai Bence, aki szerint az állam feladatát önszerveződő mozgalmak látják el.

Az ilyen értékalapú közösségek mellett van még egy fontos közösség, a települési önkormányzatok hálózata – folytatta, hozzátéve, a PM-es Karácsony Gergely irányítása alatt álló Zugló már a válság elején egy adománygyűjtő raktárt adott át a civileknek, a XVIII. kerületi PM-es képviselők pedig egy javaslatot fognak benyújtani, hogy önkormányzatuk természetbeni adományokkal támogassa a menekülteket segítő szervezeteket. F
el akarják kérni a többi, jobb helyzetben lévő önkormányzatot, hogy ők is segítsék a menekültek ellátását – közölte Tordai Bence, hozzátéve, a javaslatot a más településeken dolgozó PM-es képviselők is beadják majd.

Kapcsolódó cikkek