forrás: YouTube

Tordai Bence kilépett a Párbeszédből

Tordai Bence kilépett a Párbeszédből

A Párbeszéd frakcióvezetője kilépett a Párbeszédből, munkáját ezután Buda zöld, "független ellenzéki" országgyűlési képviselőjeként és a Budai Zöld közösség tagjaként folytatja. Ezt közölte az ellenzéki politikus vasárnap este a Facebook-oldalán.

Azután határozta el, hogy kilép a pártból, miután a Párbeszéd testületei arról döntöttek, hogy a 2024-es EP- és a 2026-os országgyűlési választáson is a DK listáján indulnak.

Hozzátette, azért csak az urnazárást követően jelentette be lépését, mert nem akart ártani Karácsony Gergely és a többi ellenzéki önkormányzati jelölt kampányának.

Úgy fogalmazott: meggyőződése szerint a Párbeszéd DK-val és MSZP-vel kötött megegyezése nem összefogás, hanem önfeladás volt; feladása azoknak a céloknak, elveknek és értékeknek, amelyek mentén létrehozták tizenegy évvel ezelőtt a pártot. Ezért a közös listát nemcsak a kampányban, de még a szavazatával sem tudta támogatni. Ha pedig az ember nem tud jó szívvel a saját pártjára szavazni, abból le kell vonnia a konzekvenciát – írta Tordai Bence.

Kapcsolódó cikkek