A szélsőjobboldali párt Trianont vizionál

A szélsőjobboldali párt Trianont vizionál

Új Trianon fenyegeti Magyarországot a népességfogyás, a cigányság népességen belüli arányának növekedése és az Opre Roma Párt cigány tartomány létrehozására irányuló törekvése miatt. Erről beszélt a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Dúró Dóra szerint a jelenlegi demográfiai mutatók mellett 10-15 éven belül fenntarthatatlanná válik az államháztartás és a társadalombiztosítási rendszer.

“Ugyanakkor sem az Orbán-kormány, sem a balliberális tömb nem hajlandó a cigányság népességrobbanásáról beszélni, pedig a 6 éves gyerekek körében ma már egyharmados a cigányok aránya”

– tette hozzá.

Dúró Dóra úgy vélekedett, hogy az elmúlt 9 év családpolitikai intézkedései is kevésnek bizonyultak a “megélhetési gyermekvállalás” visszaszorításához, továbbra is azon anyák voltak a legtermékenyebbek, akik már tizenévesen megszülték első gyermeküket és legfeljebb 8 általánost végeztek.

Ebben a helyzetben a Mi Hazánk azt javasolja, hogy a harmadik gyermektől minden családtámogatást munkához kell kötnie az államnak; vagyis

“azokat támogassuk, akik a gyermekeikért és ne azokat, akik a gyermekeikből szeretnének élni”

– fogalmazott.

Emlékeztetett, hogy a Mi Hazánk korábban feljelentést tett alkotmányos rend megdöntésére irányuló szervezkedés miatt azt követően, hogy az Opre Roma Párt deklarálta egy észak-kelet-magyarországi cigány autonóm tartomány kikiáltásának szándékát.

“A szuverenitásunk is veszélybe került”

– mondta Dúró Dóra.

Kapcsolódó cikkek