A meleg közösséget bíztatják a liberálisok

A meleg közösséget bíztatják a liberálisok

A liberálisok szerint minden ember életének kulcskérdése, hogy önazonossá és érett felnőtté tud-e válni, ezen keresztül pedig önmaga és környezete boldogságáért is tud-e tenni.

“A magyarországi meleg közösség tagjai számára közel sem olyan színesek és jókedvűek a hétköznapok, mint amilyen a Pride-felvonulás: az LMBTQIA-emberek 40 százalékát érte már munkahelyén hátrányos megkülönböztetés, sokat közülük éppen szexuális orientációjuk miatt nem kapnak meg egy munkát, vagy éppen veszítik el meglévő állásukat. Európában szinte egyedülálló módon, alaptörvényi szinten vitatja el a magyar állam e közösség egyenlő bánásmódhoz való jogát a családalapítás kérdésében.

Az egész társadalom érdeke, hogy felszámoljuk a melegséggel kapcsolatos tévhiteket, és elejét vegyük a melegeket érő előítéleteknek, hátrányos megkülönböztetésnek. Sokan azért kényszerülnek rejtőzködni, akár még a saját családjuk előtt is, mert sajnos okkal vélik, hogy előbújásuk esetén többen elfordulnak majd tőlük.

Az Előbújás napján azokat az embereket ünnepeljük, akiknek volt bátorsága vállalni önmagukat. Azokat az embereket vesszük körül odafigyeléssel, akik nem élhetnek teljes életet a többségétől eltérő szexuális orientációjuk miatt. Tiszteljük azokat, akik az előítéletekkel teli, sokszor fájdalmas utat választva, előbújtak, vállalva akár a hátrányos megkülönböztetést is. Tiszteljük azok döntését is, akik nem kívánnak coming outolni. A Liberálisok a jogtudatosság hónapjának keretében azért küzdenek, hogy Magyarországon senkinek se kelljen lehajtania a fejét olyan tulajdonsága miatt, amelyről nem tehet”- írta közleményében a Magyar Liberális Párt.

Kapcsolódó cikkek